”NÄR KAN JAG BÖRJA ANVÄNDA PREVENTIV­MEDEL EFTER EN ABORT?”

SE TILL ATT DU HAR ETT ORDENTLIGT SKYDD.

Efter en abort vill många kvinnor börja använda preventivmedel igen så att de inte blir oönskat gravida inom en snar framtid. Men hur snart är snart?

Förutsatt att aborten gick bra och inte medförde några komplikationer, så kan du börja använda preventivmedel direkt efter en abort och skydda dig mot en oönskad graviditet.

contraception after abortion

I det här läget lönar det sig inte att vänta. Tänk på att du snabbt återgår till samma fertilitetsnivå, även om det känns som om din kropp först behöver återhämta sig. Redan under de första veckorna efter en abort kan du få ägglossning. Då är risken att bli gravid som störst.

Nästan alla preventivmetoder kan påbörjas direkt efter en abort. Om du inte känner dig redo för ett preventivmedel eller om du tänker använda dig av en naturlig metod, rekommenderar vi att du använder ett backup-alternativ som kondom – och att du fortsätter med det tills du får kontakt med din barnmorska/gynekolog.

Om din senaste graviditet berodde på misslyckad användning av preventivmedel och du vill prova något mer effektivt, så kan du jämföra olika metoder för att se vad som passar dig.

Med så många metoder att välja mellan kan du säkert hitta något som erbjuder den effektivitet och sinnesro som du söker.

Vänliga hälsningar,

Ditt team på #MITTPREVENTIVMEDEL

REKOMMENDERADE BLOGGAR

VeevaWeb2PDF - Hints

VeevaWeb2PDF - Hints