FÖRSTÅ HORMONERNA I PREVENTIVMEDEL

TA EN TITT PÅ SKILLNADERNA:
HORMONFRITT ELLER MED HORMONER

Det finns preventivmetoder med eller utan hormoner. Hormoner gör skillnad när det gäller att förhindra graviditet på ett effektivt sätt.

Här är en kort lista över alla metoder inklusive hormoninnehåll och förmåga att förhindra graviditet. Klicka på respektive ikon för att lära dig mer om varje metod.

LÅG HORMONHALT OCH MYCKET EFFEKTIVT

Små doser av hormoner som i upp till sex år utsöndras i huvudsak direkt i livmodern. Menstruationerna blir lättare och kortare med tiden eller upphör helt, en del hormonspiraler gör det utan att påverka din cykel.

MED HORMONER OCH MYCKET EFFEKTIV

Hormoner fördelas i hela kroppen. Menstruationerna blir lättare och kortare med tiden eller upphör helt.

INGA HORMONER OCH MYCKET EFFEKTIVA

Hormonfri. Förhindrar graviditet i upp till fem år (kopparspiral) eller permanent (sterilisering). Kopparspiraler innehåller metallen koppar och kan orsaka kraftigare menstruationer och kramper.

INGA HORMONER OCH MINDRE EFFEKTIVA

Hormonfri. Förmågan att förhindra graviditet med dessa metoder beror på hur korrekt du använder dem före eller under sex. Vissa kan innehålla kemikalier eller material som kan orsaka allergiska reaktioner. De påverkar inte din mens eller menscykel.

JÄMFÖR PREVENTIVMETODER

Preventivmedel handlar om dina behov och vad du föredrar. Läs mer om preventivmetoder, jämför hormoninnehållet, hur effektivt var och en förhindrar graviditet och andra viktiga egenskaper.

Jämförelseverktyg

VeevaWeb2PDF - Hints

VeevaWeb2PDF - Hints