GÖR DET ONT? SÄTTA IN OCH ANVÄNDA HORMONSPIRAL

Det är naturligt att vara rädd för smärta, men det finns ingen an­ledning att oroa sig

Hormonspiralen är ett av de mest tillförlitliga långtidsverkande preventivmedlen. När den satts in fungerar den i upp till 3, 5 till 6 år. Det betyder att du inte behöver oroa dig för att komma ihåg p-piller varje dag, byta ett plåster varje vecka eller boka en tid varje månad för en p-spruta. Trots att den är enkel att använda oroar sig många kvinnor för att sätta in en hormonspiral och vad man kan förvänta sig efteråt.

Vad kan du förvänta dig?

Du bör prata med en barnmorska eller gynekolog som kan hjälpa dig att bestämma om du vill ha en hormonspiral, men vi kan lugna dig vad gäller några vanliga frågor som kvinnor har.

VILKEN PREVENTIVMETOD ÄR BÄST FÖR DIG?

Många faktorer påverkar vilken preventivmetod som passar dig bäst. Svara på fem frågor och ta reda på vilka preventivmetoder som kan passa dina behov.

GÖR TESTET NU

ALTERNATIVA PREVENTIVMETODER

Om du bestämmer dig för att hormonspiralen inte är något för dig kan det vara värt att överväga de här alternativen:

JÄMFÖR METODERNA

BEHÖVER DU HJÄLP MED PREVENTIV­MEDEL?

Kontakta din barnmorska på barnmorske- eller ungdomsmottagning eller chatta med en barnmorska på EsterCare och få hjälp med preventivmedel.

CHATTA MED BARNMORSKA NU

BEHÖVER DU RÅD?

Förbered dig på att tala med en läkare eller sjuksköterska. Använd en trestegs-guide för att förbereda dig inför nästa läkarbesök.

ÄR DET OK?

VILKA ALTERNATIV FINNS

JÄMFÖR METODERNA

VeevaWeb2PDF - Hints

VeevaWeb2PDF - Hints