Foto av ung kvinna

TRÖTT PÅ DEN DAG­LIGA RUTINEN?

Många kvinnor vill inte behöva ta det där pillret varje dag

Med familj, vänner, jobb, resor och alla fritidsaktiviteter kan varje dag se annorlunda ut. Det är inte konstigt att många kvinnor har svårt att komma ihåg att ta sitt p-piller varje dag, men det finns många andra alternativ.

Hur du bryter den dagliga rytmen

Om det inte känns särskilt realistiskt att komma ihåg att ta ett piller på samma tid varje dag är du inte ensam. Här är en kort översikt över andra rutiner som kan passa dig bättre.

VILKEN PREVENTIVMETOD ÄR BÄST FÖR DIG?

Många faktorer påverkar vilken preventivmetod som passar dig bäst. Svara på fem frågor och ta reda på vilka preventivmetoder som kan passa dina behov.

GÖR TESTET NU

ALTERNATIVA PREVENTIVMETODER

Här är mer information om preventivmetoder som kan hjälpa dig att bryta den dagliga rutinen med att ta ditt p-piller:

JÄMFÖR METODERNA

BEHÖVER DU HJÄLP MED PREVENTIV­MEDEL?

Kontakta din barnmorska på barnmorske- eller ungdomsmottagning eller chatta med en barnmorska på EsterCare och få hjälp med preventivmedel.

CHATTA MED BARNMORSKA NU

BEHÖVER DU RÅD?

Förbered dig på att tala med en läkare eller sjuksköterska. Använd en trestegs-guide för att förbereda dig inför nästa läkarbesök.

ÄR DET OK?

TÄNK PÅ DETTA

P-piller bör tas varje dag vid samma tidpunkt, eftersom ett missat p-piller kan försämra effektiviteten. Om det inte passar din livsstil att ta ett p-piller varje dag kan det vara värt att titta på andra preventivmetoder.

VILKEN ÄR MIN METOD?

VILKA ALTERNATIV FINNS

JÄMFÖR METODERNA

VeevaWeb2PDF - Hints

VeevaWeb2PDF - Hints